Havrepannkakor

havrepannkakor När jag städade lite häromdagen hittade jag det här pannkaksreceptet nerskrivet på en lapp. Jag kommer inte ihåg varifrån jag fått det, men är väldigt glad över att lappen plötsligt uppenbarade sig – oj vad goda havrepannkakorna var! De påminde lite om bananbröd faktiskt, och det är ju inte så illa. Dessutom gick smeten jättesnabbt att mixa samman.

Jag blir alltid lika glad när något riktigt gott på en och samma gång är nyttigt. Är inte överförtjust i gröt så att kunna få i sig en massa havregryn på det här sättet är ju hur bra som helst :)      

 

 

Havrepannkakor
Skriv ut
Ingredienser
  1. 4 dl havregryn
  2. 1 banan
  3. 3 ägg
  4. 0,5 dl rapsolja
  5. 1 msk honung
  6. 1,5 tsk bikarbonat
  7. 1 tsk kanel
  8. 0,25 tsk salt
Gör så här
  1. Mixa alla ingredienser med en stavmixer.
  2. Låt smeten stå och svälla i några minuter.
  3. Grädda "plättstora" pannkakor på medelstark värme, 1–2 minuter på vardera sida. Smeten räcker till ungefär åtta pannkakor.
Fröken Frukost http://www.frokenfrukost.se/

3 kommentarer till “Havrepannkakor”



  1. Sara skriver:

    Hej! :) Ska testa! Men ska det verkligen inte vara någon annan vätska i med? Verkar gott annars!

  2. Fröken Frukost skriver:

    Hej Sara! Nej, det är ingen annan vätska. Däremot använde jag riktigt stora ägg. Skulle smeten kännas alldeles för tjock går det nog att lägga till några matskedar vatten. Enjoy!

  3. Sara skriver:

    Jaha, tack! :)

Leave a Reply