Gräddfilsvåfflor

Äntligen lite finare väder så att vi kunde sitta ute och äta! I dag blev det gräddfilsvåfflor till brunch, med massor av grädde och hallonsylt. Ska det vara, så ska det vara rejält :)
gräddfilsvåfflor

Gräddfilsvåfflor
Skriv ut
Ingredienser
  1. 3 dl vetemjöl
  2. 1 tsk bakpulver
  3. 1 krm salt
  4. 2 dl gräddfil
  5. 2 dl mjölk
  6. 100 gram smält smör
Gör så här
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt gräddfil och mjölk under omrörning. Smält smör och bland i. Grädda våfflorna i ett klassiskt våffeljärn och pensla laggen med smör om så behövs. Lägg de nygräddade våfflorna på ett galler så att de inte mjuknar. Servera så snart som möjligt.
Anteckningar
  1. Receptet ger 6–7 våfflor. Serveringsförslag: Vispad grädde och hallonsylt
Fröken Frukost http://www.frokenfrukost.se/

Leave a Reply